Träffa delägare Tomas Axelsson från Axelssons Åkeri i Ale AB som kör schaktbil och släp för GLC sedan förste april i år.

”GLCs personal är bra att ha och göra med. Man känner sig alltid välkommen”, säger han.

Tomas har genom åren kört grävmaskin, lastbil och tankbil. Det bästa Tomas vet med jobbet är att han träffar så mycket människor. Han berättar att de flesta tror att det är ett ensamt yrke att köra lastbil men gemenskapen är stor och som chaufför lär man känna många ute på depåerna.

”Jag har dessutom sällskap av min fjorton veckor gamla Rottweilervalp som åker med mig i hytten. Han är omtyckt ute på ställena och ett riktigt gott sällskap”, berättar han.

Tomas är född i Lökeberg utanför Kungälv. Han bor numera i Ale med sin fru och två vuxna barn. Förhoppningen är att någon av barnen skall ta över åkeriet en dag, berättar Tomas.

På fritiden spenderar Tomas mycket tid åt hundvalpen som går på valpkurs men han håller även på med spårning i skogen med båda familjens hundar. Något annat som Tomas lägger mycket tid på är att fixa med huset som nyligen byggdes om.

Något som inte alla vet om Tomas är att han har ett stort intresse för veteranbilar – så kallade ”Amerikanare”. Själv har han en Buick Electra 66:a hemma som han tycker om att meka med och ibland åka på veteranträffar i.

”Tidigare hade jag en motorcykel men då ville inte min fru åka med mig så det fick bli en bil istället”, skrattar han.

Tack för pratstunden Tomas!