Vårt affärsområde Anläggning och Renhållning har nu sin första lastbil som drivs 100% på el och ytterligare en är på gång.

Så här säger Christer ”Stisse” Johansson på Duvekärrs Åkeri, en av delägarna i GLC, om satsningen.

– Våra kunder efterfrågar fossilfria transporter och vi har följt teknikutvecklingen noga. I somras fick vi möjlighet att testa en Scania under två veckor som vi gillade. När vi bestämt oss att köpa lastbilen fick vännerna på Scania bygga på kran och hydraulik. De har gjort ett bra jobb och vi fick lastbilen för drygt 7 veckor sedan. Nu kör vi mycket för kunden Göteborgsstad, Stadsmiljöförvaltning, och det har fungerat bra. Så bra att vi beställt ytterligare en el-lastbil med leverans i vår.

Vi frågade chauffören Thomas Mathiasson, som kör lastbilen, hur han upplever sin nya arbetsplats.

– Bilen är supertyst och skön att köra. Det är en treaxlad lastväxlare med kranflak som fungerar bra för mindre uppdrag inom schakt och anläggning samt vid kranuppdrag. Den är perfekt i stan och inom miljözoner. Räckvidden är upp till 20 mil och jag passar på att ladda när det är dags för lunch uppe på GLC. Sedan laddas den över natten såklart. Hur smidigt som helst. Att ha en egen laddstation är fantastiskt.

Vi på GLC fortsätter vår omställning till fossilfria transporter och är stolta över våra delägare som vill och vågar satsa på nya tekniska lösningar.