Träffa Daniel Karle grundare av företaget Muutos som är en viktig underleverantör till oss på GLC. Muutos levererar bland annat all profilering på våra bilar.

Hej Daniel! Hur länge har du varit i branschen?

– Jag började min bana 2008 på ett företag som hette Lea Produktion. 2018 köpte jag loss profileringsdelen inklusive inkråm ur Lea och startade Muutos Skylt och Dekor.

Hur kom du på namnet Muutos?

– Det var min fru Johanna som kom upp med förslaget. Jag är nämligen till hälften finländare och Johanna tyckte att det vore en kul idé att spinna på det. Johanna googlade och såg att ordet ”förändra” på finska blir Muutos. Det är ju det vi gör med till exempel vår bilprofilering, vi förändrar utseendet på fordonen. Därför tyckte jag att det var en strålande idé. En kul spinoff på detta är att vi upptäckt att flera av våra kunder har finskt påbrå då dem korrigerat oss på uttalet när vi svarat i telefon.

Håller ni bara på med bilprofilering?

– Nej, vi producerar även skyltar och vepor samt beachflaggor med mera.

Kan du ge exempel på fler bra kunder utöver oss på GLC?

– Jajamän, då säger jag Taxi Göteborg och gymkedjan STC.

Vad gör du när du inte arbetar?

– Det blir mycket familjeliv. Jag och min fru Johanna har en liten kille på 9,5 månad. Men utöver det är jag en flitig golfare.

Det du inte visste om Daniel? Vad skulle det kunna vara?

– Jag hade ett tag planer på att golfa på heltid och körde två vändor nere på kvalskolan till europatouren men får nog satsa på seniortouren när jag fyller 50 istället:).

Tack för pratstunden Daniel.

Muutos, en viktig partner till GLC och en del av vännernas allé.