Hej Bengt! Vad gör du på dagarna?

– Jag är affärsområdeschef inom anläggning renhållning där även Tarton (våra specialtransporter) och Entreprenadmaskiner ingår. Jag har varit på GLC sedan 1993.

Vad kan en dag på jobbet innebära?

– Det handlar mycket om att förhandla kring olika avtal och att leda och fördela arbetsuppgifter. Vi är 10 personer inom vårt affärsområde. Sedan blir det såklart mycket försäljning till nya och befintliga kunder.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag tycker att det underbart med alla kundkontakter och att få tjöta med våra härliga delägare. Vi är samtidigt inne i en positiv trend med framgång på marknaden och är ett glatt gäng med trevliga medarbetare. Jag går glad till jobbet varje dag.

Vad är den största utmaningen för ert affärsområde just nu?

– Hmmm, ja det måste vara att möta efterfrågan på fordon i Göteborgsregionen nu och i framtiden. Det är ju massor med stora byggprojekt på G. Så vi behöver växa med fler fordon och kanske också attrahera nya delägare.

Vad har du pysslat med innan?

Innan jag började på GLC var jag bland annat egen företagare inom campingbranschen och ägde en egen camping. Jag har också kört glassbil, jobbat inom restaurang och även varit driftschef på hotell.

Vad gör du på fritiden?

– Jag är i ett samboförhållande med Anna och har 2 bonusbarn, vi tillbringar mycket tid i vår stuga på Orust. Där vi åker mycket båt och besöker våra smultronställen såsom Gullholmen, Käringön, Grundsund med flera. Vi har också hunden Flisan som är av rasen Berner Sennen.

Det du inte visste om Bengt?

– Jag har ägt en vattensängsbutik. Det var tider det.