Annika kom egentligen in i yrket som lastbilschaufför och kranförare av en slump. Det var när hon jobbade på lunchrestaurang som hon började att lära känna personer inom transportbranschen. Hon längtade då efter att kunna jobba mer fritt och att få variation i vardagen. Snart såg hon en möjlighet att vidareutbilda sig. När hon väl bestämt sig gick det fort. Hon tog lastbilskort genom en YH-utbildning och gick på GR-vuxenutbildning för att bli yrkesförare. Efter 6 månader hade hon tagit både bil-, släp-, truck- och krankort!

Idag kör Annika en enkelaxlad kranbil av märket Volvo FL med Hiab kran. Hon jobbar inom GLC och är anställd hos Roberth Rundsvallens Entreprenad AB. Under sina arbetsdagar kör hon mycket för bland annat Riksbyggen och för Park och Naturförvaltningen i Göteborg. Annika kör mycket ris och komposter samt hjälper till vid anläggning av gräsmattor, planteringar och andra ytor. Detta har hon arbetat med i fem år och stortrivs!
”Det bästa med jobbet är variationen och allt gott folk runt om såsom bra kunder. Man har roligt på jobbet! Sedan umgås jag en del med andra på GLC – om inte annat så ses vi på vägarna!”

På fritiden spenderar Annika större delen av tiden hemma på bondgården där dem har får och köttdjur. Hon har även tre barn och förklarar att det inte blir mycket fritid över med en hel bondgård och barn att ta hand om.
Annika berättar slutligen hur det gick till när hon blev uttagen till World Crane Championship. Även detta skedde nästan slumpartat. Det pågick en uttagning på Tagenevägen till tävlingen mellan 3-4 maj och Annika skulle egentligen bara åka in och lasta – ovetandes om uttagningen. När hon kom till platsen såg hon några arbetskamrater som stod och fikade och hon tänkte bara ta en kopp kaffe med ”gubbarna”. De kom då med förslaget att hon borde vara med i uttagningen och hon bestämde sig för att ta chansen. Och tur var väl det för hon lyckades bli uttagen till finalen i Ljungbyhed den 8 september. Annika hamnade på en tredje plats och knep bronspengen. Tävlingen anordnades av Hiab.

Grattis Annika och tack för pratstunden!