Träffa Andreas Andersson som är Grävmaskinist på Duvekärr åkeri AB, ett av GLC:s delägarföretag.
Andreas gick Bygg & Anläggnings-linjen i gymnasiet och har sedan dess kört Grävmaskin inom Park och Natur hos Kommunen, hos Snabbschakt och senare hos Duvekärr åkeri där han anställdes 2017.
Arbetet innebär mycket lyft av sten, lastning på bilar, sortering osv. Det kan även bli en del finplanering runt byggen såsom flyttning av plattor. I skrivande stund är Andreas med och bygger en mur vid Viktor Rydbergsgatan i Göteborg.
”Det bästa med jobbet är nog ALLT! Jag har en egen maskin att ta hand om och jag sköter mig själv. Det är frihet! Det blir aldrig ensamt då man alltid ingår i ett lag när man jobbar. Nu har jag haft samma platschef i två år och det gör att man blir ett sammansvetsat gäng på jobbet”, berättar han.
Samarbetet med GLC är också något som Andreas känner sig nöjd med.
”Det funkar jättebra! Det är aldrig några konstigheter med GLC. De är också alltid intresserade av vad jag gör.”, säger han.
Andreas är nybliven husägare sedan två månader tillbaka och bor med sin sambo i Härryda. Fritiden går därför åt till att fixa med det nya huset.
Något som inte alla vet om Andreas är att han älskar att köra Motocross och har gjort det sedan han var fem år gammal. Han har en ”Supermotad” som han kör idag.
”Det bästa jag vet är när våren kommer och jag får plocka fram Crossen efter vintern. Det är magiskt!, säger han.
Tack för pratstunden Andreas!