Sedan den 22 november är Sefedin Harbas ny i rollen som affärsområdeschef för Anläggning och Renhållning här på GLC.

Hej Sefedin!

Hur känns det?

  • Jag har blivit väl mottagen och är imponerad av den positiva stämningen på GLC. Här tar vi hand om och stöttar varandra i det orangea laget.

Vad är den största utmaningen för dig i din nya roll?

  • Det är mycket att sätta sig in i. Men min företrädare Bengt Johansson, som går i pension i maj,  har varit och är ett stort stöd. Den största utmaningen tycket jag är att jag i detta uppdrag har två kundsegment. Dels internt i våra delägare, dels externt i våra ”vanliga” kunder. Jag har inte tidigare arbetet i en ekonomisk förening och det känns spännande. Sedan är det en viktig utmaning att försätta arbetet med hållbarhet och digitalisering.

Vilka blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

  • Jag ska utveckla vår affär med kunden i fokus och också driva nykundsförsäljning. För att nå detta kommer det att krävas ett nära och bra samarbete med våra delägare, de träffar våra kunder dagligen och har en relation som är viktig.

Vad har du gjort tidigare?

Jag kommer närmast från företaget Cleanpipe där jag var operativ chef och hade hand om bland annat personal, fordonspark och drift. Jag har faktiskt varit en produktions- och logistikkille i hela mitt yrkesverksamma liv. Jag har tidigare även haft ansvar internationellt för produktion i Kina och Indien.

Vad gör du på fritiden?

Det blir mycket familjeliv och vi har två döttrar på 13 respektive 14 år. Döttrarna är väldigt aktiva inom olika idrotter som fotboll, innebandy och konståkning. Det blir en del körningar kan man säga. Själv spelar jag gärna fotboll. Sedan blir det också lite besök på gymmet. På sommaren gillar jag att fiska.

Vad är det inte alla vet om dig?

Jag gillar hantverk, har genomfört många renoveringsprojekt på huset på egen hand. Förra sommaren byggde jag ca 60 meter mur, där jag körde både grävmaskin(variant mindre) och dumper, det var en utmaning , men jag löste det till slut och resultatet blev över förväntan. Jag gillar även att åka skidor och anser att jag är bra på det.

Tack för pratstunden Sefedin och varmt välkommen i det orangea laget!