Västsvenska GLC (Göteborgs Lastbilcentral) satsar vidare på att bli 100% fossilfria. GLC har tecknat ett avtal med ICA om att köra eldrivna kyl- och frystransporter. Dessutom bygger man ny tankstation för fossilfri biogas.

(Angered 26 juli 2021) Lastbilarna som drivs med 100% el kommer att trafikera rutterna mellan ICA:s nyöppnade e-handelslager i Arendal till livsmedelsbutiker i västra Sverige.

  • Vi utvecklar löpande våra affärslösningar för både nya och befintliga kunder. Det är fantastiskt roligt att tillsammans med ICA starta med eldrivna transporter. Vi kommer nu att fortsätta vårt fossilfria spår med fler fordon för framtiden. Utöver eldrivna fordon så satsar vi stort på fordon drivna med fossilfri biogas och är precis i begrepp att bygga klart vår nya tankstation för fossilfri biogas tillsammans med Gasum, kommenterar Luigi Johannesson affärsområdeschef för Thermo & Distribution på GLC.

Genom investeringen i helelektriska lastbilar från Volvo Lastvagnar visar GLC i handling att man menar allvar med sin resa mot fossilfritt.

  • Vi har som mål att våra vägtransporter i storstadsregioner ska vara helt fossilfria år 2025. Att jobba med eldrivna fordon är en viktig del i att nå våra hållbarhetsmål. GLC är en trygg och professionell leverantör och vi ser fram emot samarbetet, säger Marcus Åkerberg, avtalsansvarig ICA Sverige. 

GLC sätter årligen ett flertal miljömål, både generella och avdelningsspecifika, med avsikt att minska sin miljöpåverkan.

–     Vi är mycket stolta och glada över att GLC valt oss som samarbetspartner på sin elektrifieringsresa. Vi vill hjälpa våra kunder minimera koldioxidutsläpp, buller och luftföroreningar. Vår Volvo FL Electric passar perfekt för stadsdistribution, där det är många start och stopp, säger Henrik Wickman, Regionchef Väst på Volvo Truck Center.

Kontakt: Luigi Johannesson, 0722-011888, luigi.johannesson@glc.se