Mats Zachrisson började hos oss på GLC den 3 januari.
Hej Mats!
Vad har du för roll på GLC?
– Min titel är affärsutvecklare och det innebär att jag har hand om befintliga kunder och bearbetning av nya kunder. Jag kikar också mycket på hur vi kan utveckla nya koncept och tjänster. Att skapa sund merförsäljning är ett annat spår.
Hur har din första tid hos oss varit?
– Jag kom ju in i min nya tjänst när pandemin fortfarande var aktuell. Så då saknade jag den personliga kontakten. Men nu, när alla är på plats fysiskt på kontoret, så trivs jag verkligen med mina nya kollegor. Vi är ett bra gäng med stort hjärta och fokus på våra kunder. Både internt i våra delägare och extern för våra ”vanliga” kunder. Att arbeta på ett bolag som ägs av transportörerna är nytt för mig och blir till viss del ett nytt sätt att tänka och arbeta.
Vad har du gjort tidigare och vad är största skillnaden?
– De senaste 7 åren har jag arbetat som produktionschef på Frigoscandia Åkeri AB och hade hand om kollektiv personal, produktionsupplägg med mera. Den största skillnaden är att jag tidigare hade runt 150 hotellnätter per år då verksamheten var spridd i landet. Min roll på GLC är mycket lyxigare med betydligt färre resor i tjänsten. Det känns toppen.
Vad gör du på fritiden?
– Jag och min fru ägnar oss mycket åt våra barnbarn och så blir det en hel del träning. Vi gillar spinning, gym och joggning. På vardagarna kör vi spinning eller gym på morgonen och är klara senast 06:30. Då är man laddad inför arbetsdagen. Helgerna framåt kommer gå åt till att renovera vårt sommarhus i Falkenberg
Vad är det inte alla vet om dig?
– Ja du, det var en svår fråga. Det skulle väl vara att jag gillar att grilla som blivit lite av en passion för mig. Jag gillar framför allt att grilla kött, och lammracks i synnerhet. Då ska dom vara vitlöksmarinerade och lagom rosa inuti när dom är klara. Men egentligen kan man grilla allt.
Tack för pratstunden Mats och varmt välkommen i det orangea laget.