Mikael Johansson har varit delägare sedan 2001 och sitter också med i valberedningen.

Hej Mikael! Vad har du för bakgrund?

  • Jag gick på 4 teknisk på gymnasiet och bytte sedan till transportteknisklinje. Jag stortrivdes. Jag har också hunnit med att utbilda mig till el/teletekniker. Efter lumpen på I5 i Österund, där jag tog körkort för lastbil och släp, började jag köra extra för min pappa som var delägare på GLC redan då. Jag började köra för GLC Flytt. Först inrikes och lokalt. Men sedan även på flyttuppdrag till utlandet. Jag var bland annat i England, Belgien och Frankrike. Jag var också en sväng på vårt gamla kyllager på Importgatan. Då var det styckegods och kyltaransporter på min agenda. 2003 köpte jag loss en citytrailer av pappa Bosse, startade ett eget åkeri och blev samtidigt delägare på GLC. Min pappa fortsatt även han inom föreningen.

Kan du berätta något mer om din pappa Bosse?

  • Javisst, han startade åkeri redan 1966 och anslöt sig till GLC, eller Lastbilcentralen som det hette då, 1980. Bosse gick ur föreningen 2012 efter att ha varit medlem i 32 år. Idag är min pappa hedersmedlem och en del av veteranerna.

Hur många bilar har du nu?

  • Jag har 3 tridembilar för asfalt och anläggning, 5 bilar som kör för Stena Recyceling. För Stena kör vi för alla Volvobolagen. Vi transporterar allt från sopor och skrot till wellpapp. Sedan är det ju superkul att vi får köra för ICA igen. Jag har en bil som kör för ICA sedan juni i fjol och ytterligare en bil från och med mars i år. Så totalt torde det bli 10 bilar i mars.

Vad är det bästa med att vara en del av GLC?

  • Det är kamratskapen och all härlig personal samt att hela GLC nu finns på ett ställe. Det känns som vi har ett grymt go inom GLC nu. Alla är positiva och marknaden går starkt.

Det du inte visste om Mikael?

  • Jag har ett SM-silver i Volleyboll med klubben Kungälv Volley. Faktum är att jag spelar än idag. Det är fortfarande superkul och en perfekt avkoppling.

Tack Mikael Johansson för pratstunden.