Hej Mats! Vad gör du på GLC?

  • Jag är Drift-ansvarig för alla våra servrar och är support till personalen i huset när det gäller deras datorer, skrivare, programvaror, telefoner med mera. Jag håller också koll på själva fastighetens servrar … kyla, larm, ventilation och inpassering. Många servrar blir det, skrattar Mats.

Det låter som om du har fullt upp Mats?

  • Jag trivs väldigt bra här på GLC och älskar att jag har varierande arbetsuppgifter. Det är inte ovanligt att jag ger råd och support till delägare när de har frågor kring IT eller telefoni. Jag arbetar också med att göra det lättare för våra kunder att kommunicera med oss. Till exempel löser jag så att vännerna på Axfood kan skriva ut sina orders direkt från sina datorer till vår skrivare hos oss på kyllagret. Bara att sätta igång att lasta bilen direkt. Enkelt snabbt och smidigt.

När började du på GLC?

  • Jag började för ca 2 år sedan. Då låg vi på tre ställen i Göteborg. Importgatan med kyllager, Västra Frölunda och Salsmästaregatan. Att få vara med och flytta ihop här i vårt nya logistikcenter var min första arbetsuppgift.

Vad har du gjort tidigare?

  • Jag har varit mycket inom energisektorn och bland annat arbetat för Göteborg Energi. Ett tag arbetade jag också med olika projekt om mätarinsamlingar. Det var när elbolagen skulle gå från schablonmätning till att mäta faktisk förbrukning enligt en ny lag. Då träffade jag i princip alla elbolag i hela Sverige för att visa upp vår produkt.

Vad är det bästa  med att arbeta på GLC?

  • Jag har härliga kollegor och vi har en god stämning på jobbet.

Var gör du på fritiden?.

  • Jag älskar att spela golf och har gjort det i många år. Som bäst har jag haft 7 i HCP. Nu ligger jag hyfsat stabilt på 12. Jag spelar med min dotter som är 18 år. Sedan tränar jag också kampsporten Krav Maga tillsammans med min son som är 14 år. Så det blir rätt mycket sport på fritiden.

Det du inte visste om Mats?

  • Jag frilansar lite som statist och modell. Till exempel är jag med i TV-serien på SVT som heter ”Vår tid är nu”, där jag spelar kock. Jag kommer också att vara med även i en andra säsong som sänds till hösten. Jag var med i filmen ”En man som heter Ove”. Sedan när jag är modell så är det inte som mannekäng utan som karaktärsmodell när man fotar till exempel en Volvolastbil eller liknande. Det har blivit rätt många kul uppdrag genom åren.

    Ur TV-serien ”Vår tid är nu” på SVT

Oj, vad spännande. Har du några tips till den som skulle vilja bli statist/modell?

  • Dels finns det många grupper på sociala media som man kan gå med i där uppdrag förmedlas och dels kan man registrera sig på hemsidor som till exempel statist.se, avslutar Mats.

Vi säger tack till Mats för pratstunden. I sanning en man med många strängar på sin lyra.