Hållbarhet och fossilfria transporter står högt upp på agendan hos oss på GLC. Träffa vår kund Stefan Abrahamsson som är ansvarig för transporter och omlastning på Martin & Servera Logiskt AB i Göteborg.
Hej Stefan!
Vad är din roll på Martin & Servera?
– Jag ansvarar för arbetet här på terminalen i Gårdsten där vi sitter i samma fina logistikcenter som GLC. Jag har kontakt med GLC och alla våra kunder med mera. Vi levererar tempererat gods till restauranger och storkök.
Hur ser ert samarbete med GLC ut?
– Vi har ett fint och nära samarbete där jag känner att GLC verkligen möter oss och våra behov. Idag efterfrågar våra kunder hållbara transporter och här ligger GLC långt framme. Det märks inte minst i att man löpande investerar i fordon som kan köras fossilfritt och att man investerar i en egen tankstation för biogas. Vi har också ett gott samarbete när det gäller omlastning och samkörning för att optimera rutterna.
Vad gör du på fritiden?
– Då är det gärna fotboll som gäller. Laget i mitt hjärta är såklart Blåvitt. Nu under Fotbolls-EM är det kul att följa turneringen och jag ser så många matcher jag kan.
Hur ser Sveriges chanser ut och vem tror du vinner EM?
– Hmm, jag tror Sverige går till final och att Belgien tar guldet.
På bilden ser du till höger Stefan Abrahamsson från Martin & Servera tillsammans med affärsområdeschefen Luigi Johannesson, thermo och distribution, på GLC. De båda poserar framför en av GLCs lastbilar som driv med biogas.