Träffa Paja som kör Schaktbil för GLC på Skendlavägen där hon har en fast körning idag. Paja är anställd av Dansereds Trp men får sina olika ordrar från GLC. Hon tycker att logistiken fungerar mycket bra på företaget och att det är ett roligt jobb eftersom hon aldrig vet hur en dag kan komma att se ut. Hon uppskattar friheten i sitt jobb och tycker att hon har ett omväxlande arbete som är både utvecklande och lärorikt.

Paja har sedan hon var liten och växte upp i Tjeckien haft många drömmar. Som liten flicka var hon fascinerad av både små och stora fordon, sportbilar och motorcyklar. Att köra lastbil var någonting hon verkligen ville prova på. Hon berättar att hon fick en liten orange leksakslastbil med flak som hon kunde köra runt i när hon var sex år. Idag kör hon en liknande orange lastbil med flak på riktigt. Drömmen gick i uppfyllelse!

Hon har alltid känt att hon drivits av en längtan att få hjälpa och inspirera människor samt att försöka göra världen till en bättre plats. Detta ledde till en karriär som FN-militär i Kosovo och Bosnien där hon spenderade 6 år av sitt liv. Hon har även arbetat inom kriminalvården i Sverige innan hon började köra lastbil 2010. Hon tycker att hon idag fått utlopp för sin längtan att hjälpa världen först inom både det militära och kriminalvården men hon känner även att hon gör det i sitt nuvarande yrke. Hon menar att hon är en del av kretsloppet idag då hon tex schaktar gammal asfalt som sedan återvinns till ny.  Att köra lastbil är också det roligaste yrket hon har haft.

På fritiden umgås Paja med sin flickvän och son. De tycker om att se på film och spela spel ihop. Hon tar sig även tid att träna. Träningen är väldigt viktig för henne då hon tidigare även jobbat som personlig tränare.  Idag blir det mycket styrketräning för henne men även kondition. Hon berättar att hon på vardagarna går upp 04.15 för att gå sin morgonpromenad och rensa tankarna. Paja gillar utmaningar och har en vilja av stål. Något ni kanske inte visste om Paja är att hon kan göra 100 armhävningar i sträck!

Det bästa med att jobba på GLC tycker Paja är gemenskapen och att hon känner så många. ”Vi är som en stor familj!” avslutar hon.

Tack för pratstunden Paja!