Träffa Ulf Keijser, en av GLCs fantastiska delägare, som har blivit lite av en legend inom asfalt.
Hej Ulf!
Hur länge har du varit en del av GLC?
Ja du, det är länge det. Faktum är att jag började på GLC redan i maj 1980. Först var det ett par år med schaktbil för att sedan bli asfalt för hela slanten.
Hur kom du in på just asfalt?
Det var lite av en tillfällighet. Jag märkte att det var en bra business och jag ville ju ha många årstimmar. Jag började med en bil och körde för NCC. Sedan ville min son Henrik följa i pappas fotspår så det blev en bil till. När sedan NCC ville ha ännu en bil så fick det bli ytterligare en. Nu har vi tre bilar som alla kör för NCC.
Vad är det för ekipage du har?
Samtliga är fyraxlade Scania lastväxlare på 32 ton styck med var sin spridermaskin. En av bilarna har även kran.
Du har kört för NCC i drygt 30 år nu. Hur känns det?
NCC är en härlig kund och vi har alltid haft ett bra samarbete. Jobbet är också variationsrikt och det är spännande att vara en del av att bygga så viktig infrastruktur.
Hur kan ett ”arbetsår” se ut?
Högsäsongen är oftast mellan påsk och ända i december. Sedan lugnar det ner sig lite och vi får en chans att göra service på bilar och maskiner. Vi byter slitdelar och reparerar. Det är viktigt att grejerna håller och att vi kan leverera över tid. Men vi står aldrig helt stilla utan tar lite småjobb även utanför säsong.
Vad gjorde du innan?
Jag började köra lastbil direkt efter lumpen 1975 och fick min första egna bil 1980. Så jag har många år bakom ratten. Jag älskar att köra bil så det har aldrig varit tråkigt.
Vad gör du gärna på fritiden?
Jag gillar att vara på sjön och fiska. Det blir också en och annan nöjestur med båten. Min fru delar mitt intresse för sjön. Så hon är ofta med. Sedan gillar jag såklart att resa en del. Men efter pandemin har vi inte riktigt kommit i gång. Men det ska det bli ändring på vart det lider. Vi gillar också att gå på en och annan konsert/föreställning. Galenskaparna är kul.
Vad är det inte alla vet om dig?
Haha. Som jag nämnde tidigare så älskar jag att köra bil. Det gäller även privat. Faktum är att just bilkörning är en njutning för mig. Många tror nog att jag får nog av att köra i jobbet. Men jag har ett stort bilintresse. Det behöver inte vara något flådigt. En vanlig bruksbil räcker.
Tack för pratstunden Ulf!
Ulf Keijser, en viktig spelare i det orangea laget och dessutom en legend inom asfalt.