Träffa Gabriel som är en av GLCs skickliga Tarton-förare sedan 3 år tillbaka. Att köra för vårt varumärke Tarton innebär att man lastar stor, otymplig och tung last såsom olika maskiner, hjullastare, bergskrossar och gödseltunnor.

  • ”Allt som är brett, tungt och långt!” förklarar han. Det kan ibland vara sådant som är över 4,50 i fri höjd vilket gör att det inte alltid är självklart att man kan köra under broar utan istället får ta alternativa vägar.

Gabriel hade tidigt ett stort intresse för tunga transportbilar och visste att det var detta som han ville jobba med i livet. Intresset kom hemifrån då både hans pappa och farfar körde lastbil.

Efter studenten körde han grävmaskin i ett halvår. Från början ville han egentligen bara köra timmerbil men hans pappa tipsade honom om att söka praktikplats på närliggande ”Skepplanda tungtransport”. Han lyckades få platsen och hade turen att även få övningsköra med sin chef Janne. Senare rekommenderade Janne honom till ett jobb på Silverblads Åkeri och där är han anställd än idag.

Gabriels motorintresse sträcker sig även till fritiden då lastbilar är hans största hobby. Tillsammans med sin pappa har han hela 10 stycken gamla lastbilar ute vid sommarstugan. Han är extra stolt över sin ”Scania Vabis Regent” från 1956. På flaket till denna har han även en maskintrailer och en gammal grävmaskin. – en sk ”Linmaskin”. Gabriel är även väldigt förtjust i gamla ”Amerikanare” och har en rosafärgad Cadillac Fleetwood 55:a i sin ägo.

Det du kanske inte visste om Gabriel är att han årligen kör ”Tunga rallyt” med gamla lastbilar. I våras kom han på en ärofylld tredje plats! Tunga rallyt är en slags tipspromenad med lastbil som körs på en sträcka av ca 10 mil. Han har redan planer på att vara med 2019!

  • ”Det bästa med att jobba för GLC är variationen i körningarna och att få komma till nya ställen varje dag och se nya saker!” avslutar han.

Tack för pratstunden Gabriel och lycka till i nästa tävling!