Tarton Tung- & Specialtransporter

Våra tung- och specialtransporter sköter vi under varumärket Tarton sedan 80-talet. Vi kan transportera hela industrier, hus, maskinanläggningar, entreprenadmaskiner, båtar spårvagnar och mycket annat. Vidare ordnar vi dispensansökningar, transporttillstånd och allt som behövs kring projektet. Uppdragen utförs oftast inom Sverige, men vi arbetar över hela Europa.

Självklart har vi ett mycket stort utbud av fordon och specialutrustning för att lösa dessa uppdrag. Men minst lika viktigt är att vi har mycket god kunskap vad gäller att planera denna typ av transporter. Med vår mångåriga erfarenhet kan vi leverera även det mest svårhanterliga gods på rätt tid till rätt plats.

Helhetslösningar – transporten och allt runt omkring

Vi erbjuder helhetslösningar inom tung- och specialtransporter. I det ingår dels (såklart) själva transporten, men även följebilar. Vi planerar vägen för transport, och rekognoserar den. Vi hanterar vidare dispensansökan, tillstånd och färdvägsintyg.

Kapacitet för det allra mesta

Vi har många olika typer av fordon: jumbotrailer, maskintrailer, spårvagnstrailer, lågbord, flera varianter av drag med mera. Dessutom kan vi bygga ihop en bil för just ditt uppdrag genom att förlänga, bredda eller sänka. Vi fraktar upp till 95 ton på allmän väg och upp till 110 ton på inhägnat område eller enskild väg.

Fordonstyper

Vi vet att en specialtransport inte är den andra lik och därför kräver olika trailerlösningar. Våra trailers kan byggas om efter kundönskemål och uppdrag; förlängas breddas eller sänkas med tillhörande specialutrustning.

Här nedan visar vi några exempel på fordonstyper. Kontakta gärna vår transportledning för att veta mer på 031-727 33 00 alternativt tarton@glc.se.

2-axlad maskintrailer

Odelbart. 25 ton
Delbart. 23 ton
6,55 m i lågbordet
Utdragbar med 4,5 m

3-axlad maskintrailer

Odelbart. 39 ton
Delbart. 28,5 ton
Generell Disp 34 ton
7 m i lågbordet

4-axlad maskintrailer

Generell Disp 36 ton
Odelbart. 57 ton med dispens
Delbart. 29,5 ton
7 m i lågbordet

5-axlad maskintrailer

Med dispens. 76,5 ton
Med dolly 3:axl. 95 ton
8,5 m i lågbordet
Utdragbar med 3 m

5-axlad maskintrailer

Med dispens. 76 ton
7,5 m i lågbordet
Utdragbar med 7,5 m

3-axlad jumbotrailer

Odelbart. 28 ton
Delbart. 28 ton
9,5 m lågbordet + 6m trombon
90 cm hög i lågbordet

4-axlad jumbotrailer

Generell disp. 38 ton
Odelbart. 52,5 ton
Delbart 30 ton
12 m i lågbordet
Utdragbar med 8,5 m

3-axlad jumbotrailer

Odelbart. 28 ton
Delbart. 28 ton
9,5 m lågbordet + 6m trombon
90 cm hög i lågbordet

Läs mer om GLC flytt i vår broschyr Läs mer

Hur mycket möbler har du och vad kostar flytten?

Testa vårt volymberäkningsforumulär och få ett hum om hur stor volymen på din flytt är eller be om en offert direkt utan volymberäkning.