Vi fortsätter resan mot fossilfritt och bygger egen gasstation här hos oss på GLC i Gårdsten.  Etableringen sker i samarbete med Gasum. Du kommer att kunna tanka både flytande (LBG) och komprimerad biogas (CBG).

”Vi följer den tekniska utvecklingen noga och tar vår del i att gå mot ett mer hållbart samhälle på största allvar. Vi vill succesivt minska vårt klimatavtryck med smarta och långsiktiga investeringar. Att vi nu kan erbjuda tankning med biogas är ett viktigt steg i den riktningen, säger VD Martin Salenius.”

”GLC är en seriös aktör med stor fordonsflotta och vi på Gasum ser fram emot samarbetet, säger Mikael Antonsson ansvarig på Gasum.”

Kort om Gasum:

Energibolaget Gasum är experter inom den nordiska gassektorn och på energimarknaden. Gasum erbjuder experttjänster inom renare energi och på energimarknaden för industri och kraftvärmeproduktion, samt renare bränslelösningar för väg- och sjötransporter. Företaget hjälper kunderna att minska både sitt eget och sina kunders koldioxidavtryck. Tillsammans med sina samarbetspartner främjar Gasum utvecklingen mot en koldioxidneutral framtid på land och till havs. Gasum-koncernen har omkring 380 anställda i Finland, Norge, Sverige och Tyskland. Företaget hade en omsättning på 1 128 miljoner euro 2019. Gasum ägs av finska staten.

Vi hälsar Gasum välkomna i det orangea laget.